Hygiëne protocol

Aanvullende Cursus-, & Studie Voorwaarden

 & Hygiëne Protocol Covid-19

Deze voorwaarden zijn aanvullend op onze Studie- & Cursus voorwaarden RaJoNi EHBO Opleidingen en zijn voortgekomen vanuit het “Protocol Veilig trainen voor BHV, – EHBO, – Reanimatie- en veiligheidscursussen tijdens de Covid-19 pandemie”

Bij het boeken van een cursus, opleiding danwel workshop gaat u automatisch akkoord met onze standaard-, aanvullende huisregels en protocollen!

Verantwoordelijke uitvoering van de aanvullende:

1.Gedragsregels Social Distancing en hygiëne

RIVM

De richtlijnen van het RIVM zijn leidend voor iedereen: instructeurs, medewerkers en cursisten.

 • Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging vanaf 38 graden.
 • Blijf thuis wanneer een huisgenoot meer dan 38 graden koorts heeft en/of benauwdheidsklachten.
 • Houd te allen tijde 1.5 meter afstand tot medewerkers en cursisten.
 • Schud geen handen.
 • Hoest en nies in je ellenboog en gebruik papieren zakdoekjes.
 • Was je handen regelmatig met water en zeep en gebruik handdesinfectiemiddelen (alcoholgel en alcoholvloeistof) wanneer water en zeep niet beschikbaar zijn.

Handen wassen

Handdesinfectiemiddel is beschikbaar bij de entree van de cursuslocatie en in de lesruimten. In de cursuslocatie zijn voldoende gelegenheden aanwezig om de handen te kunnen wassen.

 • Bij de entree moeten de handen worden gedesinfecteerd.
 • Bij het verlaten van de lesruimte, pauzes of toiletbezoek worden handen gewassen/ gedesinfecteerd volgens het protocol handhygiëne. Dit protocol vindt u bij elke wasgelegenheid.

Jassen & Tassen

Bij binnenkomst worden de jassen opgehangen en niet mee de lesruimten in genomen. De kapstok bevindt zich in de hal en of entree. De tas met uw noodzakelijk item neemt u wel mee naar de lesruimte.

Looproute

In de gehele cursuslocatie zijn looproutes aangebracht. U dient zich hieraan te houden.

Lesvak

In cursuslocatie neemt u plaats aan een van de tafels. Deze tafels staan in een lesvak. Om zo min mogelijk verkeer te generen is het belangrijk dat u gedurende de les ook in uw lesvak blijft. Tenzij anders overeengekomen. Bij buitenoefeningen volgt u de aanwijzingen op van de instructeur.

Toiletbezoek

U dient na gebruik van het toilet de toiletzitting, doortrekpaneel of knop en deurknoppen zelf te reinigen voor en na gebruik met de aanwezige desinfectiemiddelen.  Hierna volgt u het protocol handhygiëne.

Catering

De catering wordt verzorgd door RaJoNi EHBO Opleidingen. Men werkt volgens strikte normen van het RIVM, de NVWA en HACCP. De koffie en/of thee wordt in uw lesvak/aan tafel genuttigd. Voorafgaande de koffie en/of thee volgt u het protocol handhygiëne.

2.Leermiddelen & Hygiëne

Alle leermiddelen zullen voorafgaande de les zijn gereinigd en gedesinfecteerd!

 • Onze reanimatie, oefenpop is voorafgaande de les klaar gemaakt voor gebruik, gereinigd en gedesinfecteerd door de instructeur.
 • Elke cursist heeft zijn eigen set verbandmiddelen RaJoNi EHBO Opleidingen
 • Per praktijkdeel verzorgt RaJoNi EHBO Opleidingen een set handschoenen
 • Elk praktijkdeel wordt zonodig geoefend met handschoenen aan
 • Na gebruik van de handschoenen volgen de cursisten het protocol handhygiëne
 • Handschoenen worden in de daarvoor bestemde bakken gedeponeerd. (Restafval)

3.Handhaving

Wij streven naar een veilig leerklimaat voor onze cursisten en een veilig werkklimaat voor onze instructeurs en lotussen/simulanten. Wij gaan er dan ook gemakshalve vanuit dat iedereen deze extra veiligheidsmaatregelen in acht neemt en strikt opvolgt. Door het niet naleven van deze maatregelen brengt u onnodig u, zelf maar ook andere in gevaar. Iets wat u niet moet willen! Onderstaand zijn de bevoegdheden die worden toegekend aan onze instructeurs.

Onze instructeurs hebben de volgende bevoegdheden namens RaJoNi EHBO Opleidingen:

 • Uitvoeren verkort deurbeleid; (stellen van vragen zoals naar verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest. Bij deze verschijnselen mag de instructeur de cursist weigeren en de toegang tot de leslocatie ontzeggen)
 • U bent verplicht medewerking te verlenen aan bovenstaande. (Niet meewerken aan het deurbeleid heeft als gevolg ontzegging van de toegang van de leslocatie)
 • Bij het niet meewerken aan de bovenstaande, geldt artikel 5k van de Algemene voorwaarden.
 • Aanspreken op het niet naleven van de aanvullende voorwaarden. (Een cursist krijgt maximaal 1 waarschuwing, daarna mag de instructeur de cursist weigeren en de toegang tot de leslocatie weigeren)

Deze Aanvullende Voorwaarden Cursus-, & Studie Voorwaarden & Hygiëne Protocol Covid-19 is onderhevig aan veranderingen door maatschappelijke ontwikkelingen, richtlijnen, wet- en regelgeving.

Dit is versie: Aanvullende Voorwaarden Cursus-, & Studie Voorwaarden & Hygiëne Protocol Covid-19 (2020-01)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *